Monday, October 28, 2013

Halloween по бързата процедура! DIY Дантелена маска част 1


Привет, усмивки!
    Обичам да е есен, да е октомври и да наближава Хелоуин! Макар да не е наш празник, в последните години се забелязва значително "раздвижване" и все повече млади хора започват да го празнуват. Била съм свидетел и на група тийнейджъри, които тропаха от врата на врата с думите "Пакост или лакомство". Друг е въпроса, че повечето хора не са свикнали с това и общо взето ги отпращаха с празни ръце (което намирам за абсолютно нормално при нас).
   Ако все още не сте избрали какво ще бъдете тази година или ако за първи път ще излизате да празнувате и се чудите за нещо, което да е ефектно, но и в същото време безкрайно лесно - мисля, че мога да помогна поне на някои от вас. 

Ще ви трябват:

парче дантела
ножици (по възможност по-остри)
2 карфици (или повече ако разполагате, алтернатива са безопасни игли)
Лист хартия
бели сенки
за прикрепянето върху лицето - лепило за мигли


    Сложете парчето дантела за да прецените горе-долу колко ще ви трябва за маската. Моето беше с дължина горе-долу 20см. Огледайте добре дантелата и преценете кои елементи от нея искате да запазите и кои можете да си позволите да изрежете.


   От листа хартия изрежет правоъгълник с подобни размери на парчето дантела. Сгънете на квардрат и от едната страна нарисувайте каквато пожелаете форма. Маркирайте местенце за очите и изрежете.

    Преди да сме скочили да режем поставете парчето хартия на лицето и преценете дали сте доволни от формата и цялостния вид на маската. Докото правех това разбрах, че имам нужда от по-големи дупки за очите например. 


Прикачете хартиената маска към дантелата с карфиците.

Внимателно започнете да изрязвате. Тук ако сте с по-остра ножица от моята ще бъдете много щастливи...


Направете по-малки дупки за очите. Останалото маркирайте с бели сенки.


Надявам се да се види тук какво имам предвид с предишната стъпка. Сега с помоща на белите сенки знаете къде и точно колко да изрежете за очите. 
Изрязах и по-голямата част от мрежата.

Ето и крайния резултат.


      За да прикрепя маската към лицето използвах лепило за изкуствени мигли. При залепване внимавайте да не сложите от лепилото върху веждите. Сложете лепилото над тях. 

      За да седи по-добре се съсредоточете върху хубавото залепване най-вече около носа, за да може маската да е повече по формата на лицето.
     Не се отнасяйте прекалено с лепилото, ще си направите услуга тъй като свалянето му от лицето не е особено приятно. Все пак не го и пестете прекалено, освен ако не искате маската да падне към 00:00? :)

4 comments:

Teia Ted said...

Много добра идея - лесна и ефектна!

MerryStef said...

На теб колко ти отива да си една такава мистериознааааа <3

Valeia said...

:D :D :D <3

Anonymous said...

Наистина супер лесна, идейна и ефектна идея :)