Monday, September 10, 2012

Нежна грижа за косата: Авокадо (част втора)

снимката е от интернет

       Здравейте, прекрасни! В първата част ви говорех колко хубаво се отразява авокадото на кожата. Сега ще ви представя една от любимите ми домашна маска за коса. 
       Маската е специално за изтощени и увредени коси.


Трябват ви 2 продукта:

     - авокадо
     - жълтък

  • може да добавите нещо и от вас, зависи от нуждите на косата; 
  • ако не държите да е изцяло БИО, може да добавите любим балсам или маска; 
  • киселото мляко има хубаво действие върху косата и кожата, но имайте предвид, че от него много лесно пада боята;
  • за блясък добавете една-две лъжици оцет или лимон;
  • за мазна коса, не слагайте жълтък, а белтък. (При отмиване задължително да се използва хладка вода, защото белтъка ще се "сготви", а вярвайте ми.. хич не е забавно да се чисти от косата.)

   
Разделяте авокадото на две, вадите "месото" с лъжица и намачквате с вилица, добавяте жълтъка и разбърквате до получаването на хомогенна смес. Препоръчвам ви да навлажните леко косата си, за да е по-лесно разнасянето.  Увийте косата в плик или в шапка за баня, увийте и в хавлиена кърпа.. По желание може да затоплите маската леко със сешоар. Задължително увийте косата, обаче. Причината е, че затоплената маска действа много по-добре и по-бързо върху косата (а и кожата, нали знаете за да има оптимален ефект някой от продуктите, порите трябва да са отворени, а това се получава със затопляне на кожата на парна баня например). Седете колкото прецените, но все пак поне половин час. Аз лично седя колкото мога да издържа, няколко часа със сигурност.  

Надявам се да съм била полезна! До скоро! :)) 


No comments: