Thursday, September 6, 2012

Нежна грижа за кожата: Авокадо (част първа)

снимката е от интернет

    Здравейте, момичета! Най-вероятно много от вас знаят, а може би и са пробвали маски с този чудодеен плод. Няма да изпадам в подробности и да обяснявам какво съдържа, защото просто ще търся други думи за да изкажа информация, която отдавна я има. Повече за авокадото може да научите тук. Целта на този пост е да ви дам идеята, да ви запозная или пък дори да ви напомня, колко прекрасни и полезни са маските с авокадо. Страхотно действие имат и върху кожата, и върху косата. Трябва да кажа, че това ми е една от най-любимите домашни маски. Като голям фен на DIY (Do It Yourself или с други думи Направи си сам), много обичам да си забърквам домашни маски и съм ви подготвила няколко такива поста за в бъдеще. Надявам се да ви бъдат интересни и полезни.


Преди да преминем към маската, първо почистете добре лицето си (дори да не сте слагали грим). Аз използвам тоалетно мляко на Bilka или Bioderma Sensibio H20. След това отново измивам лицето си с любимия ми гел за почистване на Elea
снимката е от интернет     За маската днес ви трябват само два продукта
             - малко авокадо
          - мед (може да се замени с кисело мляко, зехтин и т.н. и т.н, може и да смесите няколко съставки)

     Разделете авокадото на половина,с лъжица отделяте плода от кората му и намачквате хубаво в съд, който ви е удобен. Препоръчвам ви да използвате вилица, доста по-бързо и лесно става. Половинката от едно малко авокадо ще ви е предостатъчна за цялото лице. Към кашичката от авокадо прибавете малко мед, около супена лъжица. Няма точни мерки, важното е да се получи кашичка, която да е достатъчно гъста за да не се разтича, но и също така да е податлива на плавно разнасяне върху кожата на лицето. 
      След като сте се "позеленили" с маската и сте изплашили повечето членове на семейството, сте готови да седнете и да релаксирате за 20-30 минути. Може и повече, вие преценете с какво време разполагате. Отмийте маската с хладка вода. Ще усетите веднага колко гладка,еластична и хидратирана е станала кожата ви. И то за отрицателно време. 

Правете маската веднъж седмично или 2 пъти месечно.. зависи от вашите лични нужди. Вижте как ще реагира вашата кожа и от там преценете сами. 

Приятно зеленеене, момичета!

3 comments:

Unknown said...

И на мен авокадото ми е много любим ингредиент за маските. Хидратира, подхранва, резултатът е буквално визуално забележим. А и за разлика от не-DIY-маските - не изсъхва толкова бързо и може да я оставиш и за 30 минути върху лицето! А с хумата правиш ли? Какви?

Valeia said...

Супер, още един фен на маските с авокадо :)) С хума съм правила само с жълта и зелена. Слагам им кисело мляко, мед и няколко капки масло от гроздови семки. Ако пропусна маслото в самата маска, след като я сваля слагам от него на местата, които мисля, че са по-склонни към изсушаване :))

Anonymous said...

Отивам да си купя авокадо! Все повече и повече DIY маските ме привличат :)