Friday, August 10, 2012

Бърз и лек ежедневен грим

      Здравейте! Моя приятелка ми беше на гости и й предложих да я гримирам с нещо леко (тя по принцип рядко носи грим). Грима стана много бързо. За има-няма 10тина минути. Снимките са меко казано лоши, но поради липса на добра светлина и опит за спасение на фотошоп... такъв е резултата.
       Както и да е, вижда се до колкото може. На живо беше много по-красив, но общо взето винаги е така.

База за сенки АртДеко
Бели и кафяви сенки (белите са от 120 цвята палитрата и кафявите от 28 неутрални цвята) Нищо специално, предполагам всеки ги има в колекцията си.
Не исках да правя тежка черна очна линия и за по-опушен ефект използвах черен молив на
Impala (waterproof N301) Не е изобщо най-черното черно, което притежавам и което може да се намери, но за нещо по-леко и ненатрапчиво върши добра работа. Нанесох го със скосена четка. Предимството на нанасяне на молив със четка, вместо течна очна линия или гел-очна линия е че става доста по-бързо и ако се направи грешка се поправя много по-лесно.
Спирала Essence Get Big Lashes Volume Curl

За отваряне и озаряване на очите бих ви препоръчала да сложите бял молив във водната линия. Ако бялото ви плаши - светло-телесен цвят върши подобна работа. Също не пропускайте да озарявате вътрешните ъгли на очите. Ако сте с по-малки очи избягвайте да слагате черно на водната линия и като цяло избягвайте по-тъмните цветове. Знаете, че тъмните цветове смаляват. Най-вероятно ги знаете тези неща, но реших да ги добавя в случай, че някой тепърва започва да се гримира.
No comments: